Utbyte kring hållbarhetsfrågor med den ryska staden Khvalinsk

Utsikt över Khvalinsk.

Irina Letyagina är i Sverige för att lära sig mer om hållbarhetsfrågor och avfallshantering. Vi har träffat henne och diskuterat möjliga utbyten mellan hennes stad Khvalinsk och Malmö.

Detta är ett unikt tillfälle för kommande internationells samarbete!

Khvalinsk ligger i södra Ryssland vid floden Volga. Här finns väldigt vacker natur. Staden är ungefär så stor som Eslöv och här har Irina Letyagina vuxit upp. I Ryssland är det ett problem med öppna soptippar och Irina har fått ett stipendium för att studera Sveriges system att hantera sopor och hållbarhetsfrågor. Vi har pratat med Irina om detta, men också att det hade varit roligt att koppla samman skolor i Malmö med skolor i Khvalinsk kring hållbarhetsfrågor, avfallshantering  och internationellt utbyte. Utbytet kan också gälla till exempel hantverk och konst. All konversation mellan klasserna kommer att ske på engelska.

Det 13 december klockan 16.00 kommer Irina till Pedagogisk Inspiration för att berätta om sina tankar om kommande samarbete och vilka möjligheter det kan ge. Det finns också goda möjligheter som lärare kunna åka på studieresa dit, men också ta emot lärare från Khvalinsk.

Är du av intresserad av att lyssna på Irina och kan tänka dig ingå i projektet anmäl dig då till Birger Emanuelsson birger.emanuelsson@malmo.se senast 8 december. Vi bjuder på fika.

Väg full av stenar på sidorna.

Birger Emanuelsson och Eva Hörnblad/Pedagogisk Inspiration