Uttryck genom musik – Johan Bergman på PML18

Grön linje där det står En lucka i livet

Under PML18 kommer Johan Bergman, lärare på Malmö Latinskola, att bjuda in till kombinerad workshop och föreläsning kring ”SOUNDTRACK OF ES15A”. Arbetet är sprunget ur hur man som mentor ska kunna hjälpa eleverna att få formulera sig och uttrycka sig i ord, tanke och handling; vem du är och vart du är på väg.

Några ord från Johan Bergman:
Allt tog sin början när jag slutade att arbeta som lärare och bestämde mig för att vara lärare. Ett nytt mandat formades inom mig och en ny riktning togs i mitt lärar- och ledarskap.
Jag har varit på det estetiska programmet i 22 år, är mentor och undervisar främst i piano och körsång. Har även ett verksamhetsfält som musiker parallellt med lärartjänsten och har bland annat ett flertal musikteaterproduktioner bakom mig som musiker, kapellmästare och musikaliskt ansvarig. Bland de mest namnkunniga kan nämnas ”MammaMia” i DK & PL, ”Jesus Christ Superstar” på Malmö Opera, ”Cats”, ”Beauty and the beast”, ”The Phantom of the Opera” i Kbh. Ett arbete som ställer liknande krav på till exempel bemötande, ledarskap som läraryrket gör.

”SOUNDTRACK OF ES15A”
När jag tillsammans med mina kollegor blev mentor i ES15A så ställdes frågan om vad ska vi fylla mentorskapet med. Det är en kombinerad föreläsning och workshop där du deltar individuellt om du vill.
Ett utdrag ur den hållning som vi vill att eleverna får ta del av och ta med sig från sina år hos oss.

Tanke, ord & handling
När du börjar på Malmö latinskola så ska du så fort som möjligt få formulera dig och uttrycka dig i ord, tanke och handling; vem du är och vart du är på väg. Ett tydligt och praktiskt skapande av din målbild som under hela studietiden blir möjlig att skapa och omformulera med en ny inriktning, eller förtydliga den som redan är tydlig för dig. På så sätt blir allt du gör på skolan relevant. Relevant just nu och även för framtiden.

”Vi arbetar tillsammans fast var och en för sig”
Samma riktning men vi förlitar oss inte på att någon annan gör jobbet.

Nyfiken på vilka som mer ska föreläsa under PML18? Klicka här!

Foto: Daniel Karlsson

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.