Veckans boktips

Mattias Edwardssons bok Stå ut! går rakt in i hjärtat på sina läsare. Den handlar om tre olika personer, vars vägar så småningom korsas på ett oväntat sätt.

Nike är tjejen i skolan som ingen lägger märke till, trots att hon är smartast i klassen. Liam är hennes totala motsats. Alla vet vem Liam är! Han skolkar, syns och tar plats i skolan. På ytan lever de båda två upp till dessa förutbestämda roller. Vad ingen känner till om Nike är dock att på kvällarna blir hon Nicole, tjejen med den coola bloggen. Och ingen vet heller att Liams mamma har cancer och hans mamma betyder verkligen ALLT för honom. Christer är Nikes och Liams klassföreståndare. Han kallas kort och gott ”ärret” eftersom han har ett stort ärr i ansiktet. Christer gör allt för att inte fasaden ska krackelera. För bakom fasaden döljs en stor sorg: saknaden efter hans döda fru och dotter.

Stå ut! är en gripande och trovärdig berättelse om att växa upp och ta sin plats i livet, berättat ur tre olika perspektiv.

Text: Karin Ahlstedt

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.