Veckans boktips

Görel Reimer håller upp bok.

Barn med diagnosen ADHD finns på alla skolor idag och nästan alltid får de här barnen stämpeln av bråkstakar som oroar och stör. Men hur blir det att vända på det och se det från andra hållet? Att fråga sig vad som är positivt och bra med ADHD. Det vill boken Coolt med ADHD, av Malin Roca Ahlgren och Susanne Israelsson Stenberg göra.

Alice som är 11 år har svårt att sitta still och får ofta tillsägelser av fröken. Hon blir lätt störd av andra och förstår att hon upplever världen på ett annorlunda sätt. Men hon ser också att det finns fördelar med hennes ADHD. Hon är en kreativ person, som gillar att sjunga, är duktig på att måla och rita och snappar upp engelska blixtsnabbt. Det är faktiskt coolt med ADHD!

Den här boken bör alla läsa, tycker Görel. Det är lätt för barn med ADHD att känna igen sig, men viktig läsning även för föräldrar, lärare och fritidspersonal. Det är en bok som lyfter ADHD upp i ljuset och ser styrkorna med ett funktionshinder.

Läs mer om hur det är att ha ADHD: http://www.vetenskaphalsa.se/man-borde-fa-lov-att-ha-lite-problem/

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.