Veckans högläsningstips

Görel reimer.

Högläsning handlar om att förmedla en berättelse. Hur du som läsare gör det kan ha stor betydelse. Du har möjlighet att påverka de som lyssnar. Genom valet av text, genom ditt sätt att läsa. Kanske kan du också väcka lusten hos ett barn att vilja läsa själv.

Veckans tips är en spännande bok som sätter igång många tankar. Jan Henrik Nielsens Som om hösten kom på sommaren är en dystopi som passar för lite yngre barn, från 10 år och uppåt.

Flickorna Nanna och Fride har levt i en bunker tillsammans med sin pappa i flera år. Allt på jorden har dött till följd av en mystisk sjukdom och flickorna vet inte mycket om livet utanför. Det är ett strängt och enahanda liv som familjen lever, men hos flickorna finns ändå en nyfikenhet. När pappan blir sjuk tvingas Nanna och Fride bege sig iväg för att skaffa medicin. Det är ett farligt uppdrag men trots det finns en strimma av hopp för framtiden.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.