Vill du så frö i vår örtagård?

Frö växer i jord.

Är du den grymma specialpedagog vi söker? Se hit, årets tjänst ligger nu ute! Bli vår kollega på Örtagårdsskolans grundsärskola. ”Att komma till Örtagård va för mig som att hitta hem” …. hem till en plats där vi är lite ”nördigare”, en plats där vi säger ja mer än nej och där eleverna är våra stjärnor som leder oss mot nya mål…. 

…Du har ett positivt förhållningssätt, samarbetsförmåga och värdesätter kollegialt lärande. Så står det i de flesta annonser. Ord man kanske inte lägger så stor vikt vid. På Örtagård är dessa ord blytunga och av största vikt, så läs orden igen. Och tänk… gnäller jag över regn och dåligt väder när det är utomhuspedagogik, tycker jag det det är jobbigt att hjälpa en kollega ”med någon annans elever”, tycker jag oroliga vårdnadshavare är påfrestande och tycker jag att ensamarbete är det bästa som finns? Om så är fallet, sök inte tjänsten, du kommer aldrig att palla…

Abstrakt målning.Jag älskar att jobba som specialpedagog på Örtagårdsskolan! Det är en plats med så mycket värme, engagemang, kunskap och glädje. Ett något ”nördigt” gäng som blir rörda till tårar över en ananas i en väska, som gör stående ovationer när en elev hajjar kommunikationsverktygets funktioner och trycker vatten istället för köttbulle när hen är törstig och som tycker att fredagskul är veckans höjdpunkt. Antingen läser du nu och förstår precis vad jag menar … tryck då på sök-knappen i annonsen, eller så skakar du på huvudet och tänker, vad är detta? Här finns utrymme att vara unik, här kan man komma med de mest galna idéer och få gehör.  ”Ok, javisst , när tänker du att vi börjar?” Eller…. ”på tisdag tar jag med en extra elev till löpargruppen, jag tror hen kommer tycka om att känna vinden i håret, jag ska bara kolla så rullstolens hjul är tillräckligt spända..” Att se lösningar istället för hinder gör att det kollegiala samarbetet blir en självklarhet och när det blåser som mest, när vi behöver hjälpas åt för att ro skeppet i land, då tar alla varsin åra och ror utav bara den!

Barn springer i vattenpöl så det stänker.Det fina med kollegiet på Örtagård är att ingen är den andra lik, alla behövs och är viktiga på sitt sätt. Att skapa varje elevs bästa skola kräver unika möjligheter att få möta olika människor. Hos oss finns den som är expert på digitala lärverktyg och den som inte är lika pepp på detta men som instället är fantastisk på att få ihop gemensamma teman. Vi har grymma AKK användare, kultur-fixare, de som har struktur i fingertopparna, de som tänker mil utanför ramen, den som älskar skapande estetiska utrycksformer och den som gärna jobbar utomhus i ur och skur. Vilka förmågor har du som kan berika vårt gäng?

Teman med kalasbra hållbarhet, världens café, cirkus Örtagård, sång, dans och rörelse, mållektioner, valkampanj och film- och dramaproduktion. Låter det spännande? Det är det, de vill jag lova! Ett lustfyllt, elevnära och ämnesövergripande arbetssätt som utgår från att ”alla barn är allas barn”. Där återigen den kollegiala samverkan är avgörande för detta sätt att arbeta. Ett arbetssätt som kräver lite trixande och fixande men som ofta resulterar i ett lysande slutresultat med oerhört mycket kunskapoenade på vägen till målet. Att som elev få möjlighet att visa sina kunskaper på olika sätt är en rättighet, genom att jobba på detta sätt erbjuds eleverna olika miljöer för kunskapande som inte bara är skolkunskaper utan kunskaper för världen utanför. Kunskaper för livet.

Elev har olika begrepp från IT framför sig och visar på en dator.Blir du sugen på att vara den som sår frön i denna fantastiska    Örtagård. Är du den som ser förbi ogräs och får varje frö att växa sig stark och blomma ut i sin fulla prakt? Då ser vi fram emot att få dela denna grönska med dig! Sök tjänsten som specialpedagog på Örtagårdsskolans grundsärskola, NU!

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-jobb/Platsbanken/annonser/8209266