I huvudet på en bibliotekarie

Vad har vi egentligen för fördomar om bibliotekarier? Vad är på gång i biblioteket på Kungsgatan? Hur bra är det att blanda dåliga elinstallationer och översvämning? Allt detta och mycket mer i premiäravsnittet av Komvux-podden "Medarbetarsamtalet".

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från Spotify. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Komvux-podden ”Medarbetarsamtalet”: Filip Astner är en av Komvux bibliotekarier. Han har jobbat både på Folkbibliotek och skolbibliotek och berättar lite för oss om vilka mekanismer som styr verksamheten inom biblioteken.

Filip Astner gick från att vara en flitig användare av biblioteket i Haninge och hade därför bilden klar för sig hur det skulle vara att vara bibliotekarie. När han började jobba i Höllviken låg fokus mycket på att förmedla skönlitteratur. Filip tycker att det är viktigt att många olika delar inom biblioteksvärlden ska få finnas, men han väljer själv den tysta avdelningen.

Han har jobbat sen juni på Komvux pedagogiska stödorganisation och känner sig förlöst inom komvuxsfären. Dock har det krävts ett ständigt arbete att försöka förstå hur bibliotekets resurser ska kunna användas bäst på till exempel yrkesutbildningarna som är den del där Filip jobbar.

Det är också viktigt att notera att man inte ska dansa på en klubb där en översvämning orsakar vatten upp till midjan där elinstallationerna är exponerade.