Lärarnas skolutvecklingskonferens – ett sätt att sprida och ta del av skolutveckling

Närbild på en hand som gestikulerar framför personer som sitter och lyssnar.
Bild från colourbox.com
Att dela med sig och ta del av utvecklingsarbeten, undersökningar och projekt är en viktig del i att bygga skolans och förskolans vetenskapliga grund och beprövade erfarenhet. Nu är det dags att fundera över om du och din skola eller förskola vill vara med och presentera ert arbete på Lärarnas skolutvecklingskonferens 2025.

Lärarnas skolutvecklingskonferens i Skåne vänder sig till forsknings- och skolutvecklingsintresserade lärare, förskollärare och skolledare. Syftet är att skapa en arena för professionellt lärande där deltagarna kan dela och på så sätt fördjupa sina kunskaper och frågeställningar. Till konferensen söker man sig inte med färdiga svar, utan för att få hjälp att utveckla det vetenskapliga förhållningssättet.

Om ni gör eller har gjort ett utvecklingsarbete, undersökning eller projekt som ni gärna vill sprida – tveka inte att skicka in en ansökan! Det finns stöd att få i processen för de som känner sig osäkra och ovana vid att skriva ansökningar och delta i konferenser.

Läs mer om ansökningarna och hur du kan få stöd på https://skaneskommuner.se/strategiska-omraden/utbildning/fou-skola/lararnas-skolutvecklingskonferens/ansok-till-lararnas-skolutvecklingskonferens/

Om du vill ta del av de texter som deltagare skrivit utifrån sina presentationer på senaste konferensen hittar du dem i Syntes 2023.
OBS! Det är inget tvång att skriva en sådan text för att vara med på konferensen!