Ett paket där en del av omslagspappret är bortslitet och där man ser en bild av ett barn som räknar matte.

Ett paket fyllt med matematik

Här kommer en tidig julklapp, fylld med material om matematik. Alla pedagoger verkar ha varit riktigt snälla i år, för varje vecka fram till julafton kommer vi ge bort ett liknande paket med spännande ämnen.

Lyssna på podd om matteångest
Angelica Ioseinov är speciallärare i matematik på Munkhätteskolan. Hör henne berätta om sin resa, från att själv ha haft matteångest till att arbeta som matematiklärare.

– Alltså, problemet var och är att elever sitter och räknar helt för mycket och man synliggör liksom inte matematiken, utan det är för abstrakt och jag fick aldrig hjälp med att se matematiken utan att man fick ut sin mattebok. Läraren hade en genomgång och sedan räknade man och sen körde man fast och så körde man fast och körde man fast, och sen började man tänka, ”jag är dålig, jag är inte en av dem som kan matte”, berättar hon i Podagog Malmö.

Läs om hur du kan skapa matematikförebilder
På Hermodsdalsskolan inspirerar äldre elever de yngre eleverna till att plugga matte. Här får drivna högstadieelever ta över femteklassarnas undervisning – en utmaning som stärker deras självförtroende och skapar positiva matematikförebilder på skolan.

– Ibland är det högstadieelever som inte brukar ta plats på matematiklektionerna eller har de högsta betygen som vill delta och det är så häftigt att se dem växa, säger Hanna Hedin som är matematiklärare på högstadiet på Hermodsdalsskolan.

Undervisa i programmering och matematik
På Malmö Delar hittar du material om programmering både som lärarfortbildning och roliga resurser att använda i klassrummet. Välkommen in på Malmö Delar.

Ta hand om er där ute i vintermörkret.
/Redaktionen