Gå direkt till innehållet
Man sitter med hörlurar vid en mikrofon.Felix Sjögren i poddstudion. Foto: Fredrik Thunberg

”Biblioteket är skolans hjärta och hjärna”

Publicerat: Skribent: Fredrik Thunberg

När priset Årets skolbibliotek utsågs fick Nydalaskolans bibliotek ett hedersomnämnande. Podagog Malmö träffade skolbibliotekarien Felix Sjögren för ett samtal om hur man får till bra samarbeten med skolans pedagoger och ledning.


I detta avsnitt av Pedagog Malmös podd Podagog Malmö heter gästen Felix Sjögren. Sedan i februari 2022 är han skolbibliotekarie på Nydalaskolan. Här berättar han bland annat om hur man som skolbibliotekarie får till ett välfungerande samarbete med skolledning och pedagoger – och på vilket sätt skolbiblioteket är en angeläget för fler än svenskalärarna.

Samtalet kommer också in på skolbibliotekets kompensatoriska roll, inte minst på skolor där eleverna har långt till närmaste bibliotek utanför skolan. Vi får också höra om hur hans klassrumsbesök kan gå till.

Du kan också följa och lyssna på Podagog Malmö på Spotify!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!