Dags att träffa juryn på skolan

Bilder på analoga och digitala skärmar med texter om First lego league.
Lite av elevernas arbete under den gångna veckan.
Förra veckan arbetade eleverna hårt med sina rapporter och förberedelser inför sina muntliga presentationer, nu ska resultatet presenteras.

På tisdag och onsdag är det äntligen dags att visa upp alla lagens arbete. De kommer att få presentera sina innovativa projekt inför en jury som består av personal från olika delar av skolan. Till deras presentationer har de utformat en powerpoint-presentation utifrån en mall med stöd om vilka delar de ska ha med. Presentationen kommer till formen att vara nästintill  identisk med den som några elever kommer hålla i på Eleda stadion, veckan efter lovet.

Öva, öva och öva lite till

Idag (måndag) har stora delar av dagen ägnats åt att alla grupperna har fått göra klart samt öva på sina presentationer inför första mötet med juryn. För några grupper redan imorgon.

Presentationen delas in i tre delar; projekt, teknik och kärnvärden inom tidsramen av 13 minuter. I sina presentationer har de lagt in bilder som de tagit under arbetet för att göra det lättare för sina åhörare att förstå hur de genomfört sitt arbete.

När de är klara med sina presentationer kommer det att finnas utrymme för juryn att ställa frågor. Dessa frågor kan de förbereda genom att de får läsa igenom gruppernas rapporter innan för att få en förkunskap om vad de ska bedöma. När juryn lyssnat på alla grupperna kommer de få välja ut vilket projekt som de tycker är mest intressant och uppfyller de förväntningar som ska fyllas på bästa sätt  inför FLL-finalen.

Vad händer sen?

Under kommande vecka kommer eleverna även få veta vem av dem som kommer få möjlighet att representera årskurs fem på Hyllievångskolan den 11 november på Eleda station. Dessa elever ska sedan  bilda två lag och det kommer behövas ett gott samarbete mellan dessa för att lära sig mer om de projekt som ska representeras och den programmering som kan ge flest poäng i robottävlingen.

På fredag kommer alla elever och pedagoger att gå på ett behövligt lov som de är väl värda efter ett hårt men roligt arbete med FLL under dessa veckor. När vi sedan ses efter lovet kommer de två lagen att få tid att arbeta ihop sig för att få de bästa förutsättningarna att kunna visa Hyllievångskolans arbete på bästa sätt för första gången i skolans historia.

Vi ser alla fram emot att höra presentationerna och se hur eleverna vuxit med detta arbete, både individuellt och som grupp. Vi är så stolta över dem!

Strong and great together! /Team 5

Tidigare inlägg:

Full fart framåt! (16 oktober)

En vecka med fint samarbete (9 oktober)

Nya utmaningar (4 oktober)