Det digitala skolbiblioteket

Illustration på ungdomar som läser böcker digitalt

Nu har även högstadiet i Malmö gått över till fjärrundervisning de närmaste veckorna. Då känns det extra bra att kunna erbjuda både böcker som filmer via Skolbibliotek Malmö till såväl elever som lärare under denna speciella tid.

Dessutom har lånen av e-media tillfälligt (e-böcker och ljudböcker) utökats till tre lån per vecka. Skolbibliotek Malmö ger dig möjlighet att läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker samt se film oavsett var du befinner dig, så länge du är inloggad på Skolbibliotek Malmö. Det finns ingen begränsning i hur många filmer du kan se.

Här hittar du flera bra instruktioner för hur du gör för att låna e-böcker och ljudböcker eller för att se strömmande media som är film direkt i din chromebook. Det finns också textade instruktionsfilmer för hur du loggar in, väljer din skola och läser en e-bok.

Som en liten extra present har jag skapat en samling med böcker som filmatiserats. Filmerna går att se direkt i webbläsaren och böckerna finns på svenska eller engelska som e-bok eller ljudbok (och några i lättläst version). Du hittar samlingen här.