Har vi världens roligaste jobb?

Former vikta i papper.
På kick-offen för matematiklyftet för gymnasielärare i matematik i Malmö Stad sa Birgitta Drews, rektor på Pauliskolan, att vi måste ha världens roligaste jobb som matematiklärare!

Detta är tänkvärt tycker jag. Även om det ibland är tufft att jobba som lärare, så blir jag hela tiden påmind om varför jag en gång valde mitt yrke. Glädjen. Utmaningen. Ämnet. Att se förståelse växa fram, kunna hjälpa till och utmana.

I år är 56 gymnasielärare anmälda till matematiklyftet i Malmö. På kick-offen fick de veta mer om vad matematiklyftet är och vad som ska hända under året. En sak som slog mig var att alla jag pratade med var engagerade och såg verkligen fram emot att äntligen få lov att diskutera matematik och matematikdidaktik. Det är inte alltid lätt att hitta tillfällen då det går att bara fokusera på detta med alla andra frågor kring administration, mentorskap, elevsituationer och trasiga kopieringsmaskiner eller krånglande datorer. Denna möjlighet ska dock lärarna få det här läsåret.

Som en av handledarna tycker jag att det ska bli väldigt roligt att få följa lärarna i detta arbete. Så roligt att jag till och med glömde bort att fotografera kick-offen. Därför får ni istället för ett foto en länk till Lärportalen, så om ni inte redan varit där och tittat kan ni hitta allt material som lärarna ska jobba med under året!

tänker Marie Sjöblom (handledare i matematiklyftet)

PS. Matematiklyftet i Malmö startar även för grundskolelärare och förskolelärare, men mer om detta i ett annat blogginlägg! DS.