Hur hittar jag till lektionspaketen på Pedagogiska kartor?

Framsida på broschyr om pedagogiska kartor.

Under det senaste året har det tillkommit vitt skilda lektionspaket som finns att hämta via Pedagogiska kartor. Nu finns det en folder som gör det lättare att hitta rätt till de olika lektionspaketen.

Vill du arbeta mer med systematiska undersökningar i naturen, men fortfarande hålla dig inom Malmö? Kanske du vet att det finns en plats i Hyllie som är en vattenpark och men inte vad du skulle kunna arbeta med där? Vill du ge dina elever en inblick i hur det ser ut inuti Malmö synagoga eller behöver undervisningen kompletteras med ett lokalhistoriskt perspektiv?

Just nu finns det 13 olika lektionspaket att ta del av. Dessa vänder sig främst till grundskolan inom ämnena biologi, fysik, matematik, religion och historia. Det tas hela tiden fram nya lektionspaket inom nya områden och andra åldersgrupper. Under sommarhalvåret tillkommer det ytterligare fem och då inkluderas även gymnasieskolan.

Pedagogisk inspiration ansvarar för underhåll och vidareutveckling av den Pedagogiska kartan. De lektionspaket (pedagogisk planering, lärarhandledning, övningar och bildstöd) som finns att hämta via Pedagogiska kartor är utformade tillsammans med aktiva lärare och testats i klasser på utvalda skolor. För att säkerställa materialet har det faktagranskats av specialister. Våra samarbetspartners är Judiska Församlingen Malmö, Västra Skrävlinge kyrka, SYSAV, Kretseum (VA-Syd), Malmö museer, Stadsarkivet och Malmö Universitet.

Folder – Pedagogiska kartor kan du läsa mer om lektionspaketen. För att gå direkt till lektionspaketen: malmo.se/pedagogiskakartor/lektionspaket

Klicka på kartan för att utforska mer.