Klassöverskridande arbete – Örtagårdsskolan Grundsärskola

Barnhänder leker med lera och bokstavsformer.

Tänk dig en studiehall med elever på alla håll och kanter, några snackar med sina kompisar, andra lyssnar på musik eller tar en sväng på cykeln – utåt sett kan man undra vad är det som sker? Det som händer är att eleverna i ämnesområden har självständighetsträning.

Varje måndag har eleverna i ämnesområden elevens val på sitt schema.  Utifrån intressen och behov får eleverna välja mellan allt från massage eller sånggrupp till att programmera robotar i datagruppen. Hela konceptet bygger på ett klassöverskridande samarbete mellan elever och personal.

Elever programmerar väg för beebots.

Att arbeta tillsammans över klassgränserna – både över inriktning ämnen- och ämnesområden har fått en stor genomslagskraft i vår verksamhet. Varje dag finns någon lektion där elever från olika klasser deltar. Det kan vara i en utepedagogikgrupp, en sångstund eller genom ett svettigt gympapass.  På detta sätt får varje elev en större möjlighet att utifrån sina förutsättningar och behov kunna utvecklas så lång som är möjligt.

 

Det finns så mycket vi kan göra tillsammans – att se möjligheter istället för hinder, att se styrkor istället för problem, att våga istället för att låta bli Det är tillsammans med andra som vi ger eleverna möjlighet att utvecklas och få uppleva gemenskap under hela sin skoldag, varje dag!

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Film om klassöverskridande arbete på Örtagårdsskolan – Grundsärskola.