Pedagogpris till engagerad och strukturerad lärare

Skolkommunalråd Sara Wettergren och pedagogprisvinnaren Camilla Lindskoug, Pauliskolan, i ett konfettiregn.
Skolkommunalråd Sara Wettergren var en av de som ville fira vinnaren av Malmö Pedagogpris Camilla Lindskoug. Foto: Lina Haskel
Hela personalstyrkan var samlad i aulan på Pauliskolan och hade APT när förvaltningsdirektör Anneli Schwartz och Skolkommunalråd Sara Wettergren dök upp och överraskade vinnaren Camilla Lindskoug, som stod på scen och informerade sina kollegor om det skolutvecklingsprojekt hon driver.

Denna film är för närvarande inte tillgänglig eftersom den inte är tillgänglighetsanpassad med textning och/eller syntolkning. Redaktionen arbetar kontinuerligt med att tillgängliggöra så mycket material som möjligt och hoppas på er förståelse. Har du frågor, kontakta pedagogmalmo@malmo.se

Camilla Lindskoug är en uppskattad lärare och kollega, som i flera år blivit nominerad till pedagogpriset av framför allt elever som lyfter upp hennes enastående förmåga att anpassa undervisningen efter allas behov. Hon uppskattas också för sin förmåga att fånga allas intresse och för att hon skapar goda relationer och bjuder på sig själv.

I dag stod Camilla framför alla sina kollegor och skolledningen på APT (arbetsplatsträff) och berättade om det skolutvecklingsprojekt kring specialpedagogik hon driver på Pauliskolan, när prisutdelarteamet dök upp. I publiken satt många nominerade lärare, som nog blev lika förvånade över avbrottet som vinnaren själv. Det var dock påtagligt hur kollegorna gladdes för det dröjde inte länge innan applåder och busvisslingar hördes i aulan. Camilla själv var en aning chockad och väldigt rörd.

”En lärare som verkligen känns”

Förvaltningsdirektör Anneli Schwartz läste upp juryns motivering för pristagaren och avslutade med att säga nåra personliga ord:

– När jag läser motiveringen så känns det helt fantastiskt att det finns så goa lärare i vår förvaltning och i Malmö stad, därför tog jag med en liten bok som heter ”Kunskaps som känns”, för det känns som att du är en lärare som verkligen känns.

Sara Wettergren (L), kommunalråd med ansvar för skola och utbildning gladdes över att få prisa lärare, som betyder så oerhört mycket för alla barn och ungdomar i Malmö. Hon överlämnade blommor och prissumman 5000 kr att använda till kompetensutveckling.

– Jag är alldeles darrig. Jag har nog aldrig varit så här stolt! Detta är helt fantastiskt. Jag älskar att gå till jobbet varje dag. Vi lärare har möjlighet att göra skillnad för alla ungdomar varje dag. Jag är stolt över att jobba med så fina kollegor som alla har möjlighet att göra detta, som alla är sina elevers bästa lärare, säger Camilla Lindskoug.

– Vi är så stolta över alla som har blivit nominerade från vår skola, vilken otrolig kompetens som sitter i detta rummet. Jag är så stolt över vår arbetsplats där man lyfter varandra, både elever och personal, det är helt otroligt! Men det finns bara en vinnare, grattis Camilla, säger rektor Anna Lorentz och berättar även att det bjuds på tårta till alla.
Rektor Anna Lorentz, gymnasieförvaltningsdirektör Anneli Schwartz, vinnaren Camilla Lindskoug, skolkommunalråd Sara Wettergren.
Rektor Anna Lorentz, gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör Anneli Schwartz, vinnaren Camilla Lindskoug, skolkommunalråd Sara Wettergren. Foto: Lina Haskel

Se livesändningen från prisutdelningen här!

Juryns motivering

”Camilla är en relationell och strukturerad lärare som gärna bjuder på sig själv i klassrummet. Hon lyckas hitta en balans mellan att vara professionell och personlig. Hon är en omtänksam och engagerad mentor och lärare som skapar trygghet i lärandesituationen. Camilla är särskilt duktig på att anpassa undervisningen och möta elevernas behov. Hennes lektioner är efterlängtade och något som eleverna med stor glädje ser fram emot. Av många elever beskrivs hon som den bästa läraren de haft. 
Camilla är drivande i skolans systematiska kvalitetsarbete och är på så sätt en resurs för både skolledning, kollegor och elever.

För Camilla är det kollegiala delandet viktigt. Camilla delar ofta med sig av både lektionsplaneringar och tips, både genom föreläsningar och bloggar. Hon håller även föreläsningar för blivande lärarstuderande där hon förmedlar kunskap och värdefulla insikter om läraryrket, och bidrar på det sättet till att sprida beprövad erfarenhet till kommande lärargenerationer. Camilla är helt enkelt en mycket god förebild!”

Camilla Lindskoug
Vinnaren Camilla Lindskoug. Foto: Lina Haskel

Läs mer om Camillas arbete på Malmö delar
Se Camilla föreläsa här!

LÄS OCKSÅ: Får pedagogpris för relationell pedagogik

LÄS OCKSÅ: Pedagogpris till lärare som räcker till för alla elever

Övriga finalister

Totalt inkom 65 nomineringar i kategori gymnasium och vuxenutbildning till pedagogpriset 2022.  Både enskilda pedagoger och hela arbetslag nominerades. En urvalsgrupp har haft ett digert arbete med att läsa alla motiveringar och tagit referenser, övervägt, bedömt, diskuterat och till slut utsett tre finalister i varje kategori. Pedagogisk inspirations styrgrupp har sedan utsett vinnarna i respektive kategori.

Övriga finalister i kategori grundskola var:
·       Gabriella Eftimie, Komvux Malmö
·       Juna Henriksson, S:t Petri skola

Stort grattis alla vinnare och nominerade till årets pedagogpris! Nomineringen till nästa års pedagogpris öppnar 1 september 2023.