Redo för årets Earth hour?

Naturen göms bakom en WI-FI-symbol

Den 30 mars kl 20.30-21.30 är det Earth hour. Då släcks lampor över hela världen för att uppmärksamma klimatförändringarna och behovet av att ta hand om vår planet. Hur kommer Earth hour att märkas på din skola? WWF Sverige erbjuder en mängd tips och material till skolor och förskolor.

Årets tema för Earth hour är biologisk mångfald, exempelvis hur klimatförändringarna påverkar den biologiska mångfalden och vice versa. Vad kan vi som individer göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och minska påverkan på djur och växter, och hur ser kopplingen mellan vårt sätt att leva och planetens välbefinnande ut?

På WWF finns lärarhandledningar, övningar, tipsfrågor, filmer, med mera, både för dem som vill bidra ta upp frågan om klimat och biologisk mångfald på någon enstaka lektion och de som vill arbeta under längre tid för en djupare förståelse. Kanske vill din klass vara med i årets skoltävling, där de skapar och sprider sina egna verk på temat klimatförändringar och biologisk mångfald? Eller vill dina elever bli energidetektiver och leta fram klimatsmarta lösningar? Det går också bra att synliggöra skolans engagemang genom att anmäla skolan till WWF på samma webbsida och att sprida tips och bilder till andra skolor.

Text: Linnea Uppsäll, projektledare Miljöförvaltningen.