Team Amaryllis imponerar i världsfinalen i Houston

Människor sitter framför en scen.
I den nyligen avslutade världsfinalen i FIRST LEGO League (FLL) i Houston visade team Amaryllis från Malmö upp enastående prestationer och tog efter rafflande robotmatcher där det hängde på millimetrar hem en imponerande tredjeplats! Men för dem handlade det inte bara om prispallen. De lärde sig otroligt mycket genom att interagera med andra lag och vill nu dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar för att hjälpa till att organisera och förbereda sig inför framtida utmaningar.

Vad är FLL?

För de som inte är bekanta med FLL är det en internationell tävling där barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år sätts på prov i vetenskap, teknik och problemlösning. Genom att programmera robotar och genomföra projekt inom olika teman, uppmanas lagen att utveckla innovativa lösningar på verkliga problem och samtidigt främja lagarbete och samarbete.

Teamet Amaryllis gjorde enastående framsteg i FLL-världsfinalen och tog en välförtjänt tredjeplats. Men för dem var vinsten inte bara ett resultat av individuell skicklighet. De framhäver bland annat vikten av samarbete och interaktion med andra lag som en nyckel till deras framgång och det vi kan se som organisatörer av regionfinalen i södra Sverige är hur deras kärnvärden har legat som en stabil grund genuint och på riktigt och de har inte bara stöttat varandra inom laget utan också stöttat andra lag när har kunnat det.

Under tävlingen fick teamet Amaryllis möjlighet att träffa och lära känna andra talangfulla lag från hela världen. Genom att interagera och utbyta idéer med dessa lag fick de ovärderliga insikter och lärdomar. De fick möjlighet att se olika perspektiv, ta del av innovativa strategier och ta till sig nya sätt att organisera sitt eget arbete.

Nu, efter att ha lärt sig så mycket från de andra lagen, vill teamet dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra att organisera sig för framtida framgång. De betonar vikten av att skapa en miljö där lagmedlemmar kan uttrycka sina idéer och åsikter fritt. Att främja öppen kommunikation och respektfullt samarbete är avgörande för att uppnå gemensamma mål.

De lyfter också fram vikten av att sätta upp tydliga mål och deadlines för att hålla teamet fokuserat och strukturerat. Genom att använda tidsplaner och arbetsuppgifter kan de fördela ansvaret jämnt och undvika överbelastning. Regelbunden kommunikation och möten för att utvärdera framsteg och justera strategier är också nyckeln till framgångsrik organisering.

Team Amaryllis har visat att framgång i FLL inte bara handlar om att stå på prispallen. De har visat vad själva stommen i FLL är och de är nu ivriga att dela med sig av sina erfarenheter och hoppas att deras lärdomar kommer att inspirera och hjälpa andra lag att nå sina mål inom FLL och andra utmaningar de kommer att ställas inför. I nästa blogginlägg kommer ni att få läsa mer exakt om vad lagmedlemmarna själva säger om sina upplevelser och håll utkik efter när workshopen med dem kommer att vara.

vi säger stort GRATTIS till Amaryllis och deras framgångar då de på bara två år har tagit sig från scratch till en tredjeplats i världsfinalen och dessutom varit strålande ambassadörer för både Sverige och FIRST Scandinavia. Vi önskar er lycka till i allt ni kommer att ta er till framöver och fortsätt att vara lika goda ambassadörer och att göra skillnad i världen!