”Biblioteket är skolans hjärta och hjärna”

När priset Årets skolbibliotek utsågs fick Nydalaskolans bibliotek ett hedersomnämnande. Podagog Malmö träffade skolbibliotekarien Felix Sjögren för ett samtal om hur man får till bra samarbeten med skolans pedagoger och ledning.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från Spotify. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

I detta avsnitt av Pedagog Malmös podd Podagog Malmö heter gästen Felix Sjögren. Sedan i februari 2022 är han skolbibliotekarie på Nydalaskolan. Här berättar han bland annat om hur man som skolbibliotekarie får till ett välfungerande samarbete med skolledning och pedagoger – och på vilket sätt skolbiblioteket är en angeläget för fler än svenskalärarna.

Samtalet kommer också in på skolbibliotekets kompensatoriska roll, inte minst på skolor där eleverna har långt till närmaste bibliotek utanför skolan. Vi får också höra om hur hans klassrumsbesök kan gå till.

Podagog Malmö är en podd som lyfter pedagogiken och arbetet i Malmö skolor och den görs av redaktionen på Pedagog Malmö. Bland gästerna finns pedagoger, rektorer och annan skolpersonal. Lyssna på podden här eller till exempel på Spotify!