Att arbeta som kurator på komvux

Kuratorerna Petra och Kajsa berättar om hur det är att vara kurator på Komvux. De ger en liten inblick i hur det är att ha polis- och musikaldrömmar men ändå jobba som kurator. Hur hanterar man arbetsuppgifterna på Komvux i Malmö? Hur ser en dag ut?

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från Spotify. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Komvux-podden ”Medarbetarsamtalet”: Kajsa Eld och Petra Berggren på Komvux Kungsgatan gick knappt att skilja åt, därför gästas Medarbetarsamtalet av både Kajsa och Petra. Vi får höra om deras arbete som kuratorer på Komvux och hur arbetet kan gå till.

Petra och Kajsa berättar också om det trollspö som många tror att man har som kurator.
”Framför allt är det ofta så att en elev som har problem med en relation kan komma till oss och ha det jättebra med oss. […] Det individuella samtalet är bra och kan vara bra, men det blir något annat när man är i en grupp och framför allt att deltagarna får känslan av att ’jag är inte själv, jag är inte ensam’, det är starkt” berättar Petra.

Kajsa berättar att hon kan uppleva sig som ”kass på konflikter”, att hon fastnar i att hon vill analysera kommunikationen och att en konflikt nästan alltid handlar om missförstånd och att hon gärna vill fokusera på dessa missförstånd istället för att gå in med själ och hjärta i en diskussion.

Slutligen får vi som vanligt höra om galna resminnen som det aldrig verkar råda brist på.

Missa inte första avsnittet av ”Medarbetarsamtalet”: I huvudet på en bibliotekarie