Vårdlärare som gillar utmaningar

Vård- och omsorgsläraren Seka Borojevic är filosofiskt lagd och gillar utmaningar. Därför passar hon perfekt som gäst hos oss i Medarbetarsamtalet och blir grillad i sin roll som yrkeslärare. Vi kommer bland mycket annat att få en inblick i vad som får Seka att "ticka", hur andra människor har en roll i hennes liv och hennes syn på arbetet med och forskningen kring geriatrik.

Seka berättar om hur livet gjort att hon flyttat runt en hel del, om hur präktigt det var att plugga till sjuksköterska i Jönköping. “Det väcktes en sorts inre revoltör inom mig” berättar hon men just då hamnade hon inte i skiten. Det har hon dock ganska många gånger annars gjort berättar hon. Seka är inte rädd för att vara bråkstake och hon tål inte när någon blir illa behandlad.

Seka har blicken. Hon ser sina medmänniskor och hon snappar upp strömningar som kanske en annan hade missat. Detta är något som hon gör medvetet berättar hon därför att människor fascinerar henne. Att vara sjuksköterska och sedan bli lärare var egentligen inte Sekas dröm. Omgivningen pushade henne till att gå på den vägen och det har blivit riktigt bra som många kan vittna om.

När Seka var liten hade hon en dröm att jobba som tv-hallåa eller reporter. Den drömmen har kanske justerats lite nu, men att prata med människor vore lite av en dröm berättar Seka. Hon vill jobba mer med att prata med människor, så kanske intervjuare?

Utöver det så kommer du en gång för alla att få veta vad Seka aldrig kan acceptera från sina medmänniskor.