Spindeln i nätet på komvux

I det här avsnittet får vi höra från ingen annan än Susan Englund som tar bladet från munnen. Vi får höra om hur hon har två språk i sin hjärna, hur hon följt sin barndomsdröm att jobba som journalist och hur hon hanterar att hon har privatnummer till Sveriges kändiselit. Dessutom får vi klart för oss en gång för alla huruvida Susan kan undervisa i franska och vad hon gör om hon måste.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från Spotify. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Ingen på Komvux har undkommit denna kvinna. Som spindeln i nätet på allting som rör våra MaApps-verktyg är hon oumbärlig för i princip alla. I ett försök att hävda att hon skulle vara Komvux mäktigaste kvinna svarade hon med ett skratt: ”Nej, verkligen inte. Men … men kanske den som träffar flest. Eftersom alla, all personal, måste förr eller senare ha någon form av kontakt med mig.” Mycket av vad Susan gör, vad henens arbetsuppgifter är och vad hon gör för att smörja allt maskineri får vi höra här. ”Man kan säga att mitt jobb är litegrann som … en blandning mellan IT, kommunikation … jag ska ju också lägga ut en hel del information om vad som händer i skolans värld.”

Så vem är hon då denna kvinna? Det finns danskt där inne, inte särskilt djupt heller, utan det kommer fram i tid och otid. Dessutom är hon republikan, trots sina rötter i två stabila monarkier. Vi får höra henne berätta om det och om hennes engagemang i den republikanska föreningen. Utöver Susans arbete som lärare (hon jobbade 15 år på Komvux) skriver hon också för personaltidningen Edico och har gjort sedan 2004.

På frågan om hur hon orkar allt hon har för sig blir svaret: ”Grejen är den att jag lever ensam, sen när jag kommer hem kan jag säcka ihop och titta på Robert Redford”.