Språk är hennes passion

I det här avsnittet möter vi speciallärare (och kulturtant) Ingrid Iversen. Vi kommer att få lära oss en del om språkinlärning, hur man syr en omlottjacka av gardintyg och att det är ok att byta till en yngre förmåga när man ledsnar på den gamla.

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från Spotify. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Ingrid är en relativt nyinflyttad Malmöit. Hitkommen från Åhus siktar hon nu på att bli en kulturtant i Malmö – där hon verkligen får sitt lystmäte när det gäller kultur. Ingrid är också nybliven farmor vilket passar bra ihop med kulturtant-personan. ”Det är himla häftigt. Jag blir lycklig bara av att veta att han finns” säger hon om nya barnbarnet.

Som speciallärare på Sfi, Södervärn har hon verkligen fullt upp. Språkinlärning är hennes passion och hur man kan stötta elever att utveckla ett språk. ”Jag är intresserad av vad i miljön som kan påverka hur man lär sig ett språk – också vad som händer i hjärnan.”

Ingrid betonar att hon tycker att det är jätteviktigt att utveckla modersmålet. ”Dels är det viktigt att barnet kan sitt modersmål […] för identitetsutvecklingen. […] Det är gynnsamt att utveckla modersmålet för att lära sig andra språk.”

Ingrid väljer hellre hundra hästar stora som ankor, hellre än att slås mot en anka stor som en häst. Hon tror stenhårt på sin förmåga att sparka bort dem.