Forskningsprojekt i samverkan med PI

På denna sida finns forskningsartiklar, rapporter, analyser och texter som produceras av eller i samarbete med Pedagogisk inspiration Malmö (PI) men som publicerats i andra sammanhang än Pi:s egen rapportserie. Överst hittar du beskrivningar och länkar till undersidor om större projekt som resulterat i flera olika texter och material. Längre ner på sidan hittar du länkar till texter och material från projekt som inte behöver någon egen samlingssida.

Barn och ungas hälsa

Här hittar du texter, presentationer och material från ett samarbete med Malmö Universitet (MAU) som sätter fokus på barns och ungas hälsa. Forskare från MAU har tagit fram en kunskapsöversikt över forskningsläget och utvecklingen inom området. De arbetar även med att ta fram filmer och annat stödmaterial för förskolor, grundskolor och gymnasier samt att göra en analys av barnets hälsoväg genom Malmös skolverksamheter. Material och texter publiceras här i takt med att de färdigställs.

Gå till Barn och ungas hälsa

alt=””

Muvah – en kunskapsallians

Malmöungdomars väg till arbete genom högre utbildning (Muvah) är en kunskapsallians mellan Malmö stad och Malmö universitet. Målet är bland annat att öka Malmöungdomars inträde på arbetsmarknaden, att få fler ungdomar från underrepresenterade grupper att välja högre utbildning samt öka förståelsen för utbildningsvalen hos Malmös unga.

Gå till Muvah

alt=””

Digitaliseringens påverkan på undervisning och lärande

Pedagogisk inspiration hade under 2020-2023 i uppdrag att undersöka hur digitaliseringen formar och bidrar till undervisning och lärande i Malmö stads grundskolor. Här kan du läsa mer om uppdraget och ta del av resultaten.

Gå till Digitalseringens påverkan på undervisning och lärande

alt=””

Skolors och förskolors digitalisering och digitala kompetens i praktiken

Under tre år har Anna-Lena Godhe lett ett externt finansierat forskningsprojekt (FLEXIT) om digitalisering och digital kompetens i de olika skolformerna i Malmö stad. Här samlar vi result från projektet.

Gå till Skolor och förskolors digitalisering och digitala kompetens i praktiken

alt=””