Karolina Blom Lindskog tar en selfie.

Nyfikenhet ledde till rektorsrollen

Karolina Blom Lindskog, rektor på Husieskolan, svarar på "Skicka vidare"-frågorna från Desireé Dahlgren.

Karolina Blom Lindskog, rektor på Husieskolan, svarar på ”Skicka vidare”-frågorna från Desireé Dahlgren.

– Varför valde du ditt nuvarande yrke?

– En ostoppbar nyfikenhet och vilja att vara med och röra i alla grytor gjorde att jag nosade på fler och fler ansvarsområden. Jag hade turen att ha en stöttande och utmanande chef som fick mig att öppna ögonen för att jag skulle kunna jobba för varje elevs bästa skola på fler sätt än direkt i klassrummet.

– Vad klarar du dig inte utan i ditt yrke?
– Rent praktiskt – kalendern och sökfunktionen i Outlook. Rent faktiskt – utan min kreativa och engagerade ledningsgrupp hade jag stått mig slätt.

Läs mer: Tidigare delar i serien ”Skicka vidare”

– Vilka uppgifter lägger du mest tid på?

– Just nu handlar det mycket om att skapa relationer med skolans medarbetare, att se över våra rutiner om det är något vi behöver/vill förändra utifrån de utvecklingsområden vi behöver fokusera på, etablera kontakt med externa funktioner och stöd och såklart – mejl.

– Vilken är din roligaste utmaning just nu?

– Som ny på en arbetsplats, att sätta mig in i vad just Husieskolan behöver för att kunna fortsätta sitt goda arbete med att utvecklas och förbättra vår verksamhet. Sen har jag och biträdande rektor Jimmy Nordström inför alla elever utmanat varandra i vem av oss som först kommer lära sig namnen på alla skolans elever. En utmaning som dessutom kickar igång vinnarskallen när den sker framför ögonen på 378 ivrigt påhejande elever med hög tilltro!

– Hur skulle du beskriva din roll som rektor med fem ord?

– Stimulerande, förebild, relationell, struktursättande och kulturbyggande.

– Vem vill du skicka vidare till?

– Jag vill skicka vidare till Caroline Hansson, biträdande rektor på Kroksbäcksskolan. Jag har haft turen att få följa Caroline under hennes första år som skolledare i en skolform hon tidigare inte arbetat i, grundsärskolan, och är nyfiken på hur detta år har påverkat henne.

– Vad har överraskat dig i uppdraget som skolledare?

– Har du lärt dig något nytt om dig i själv genom ditt nya uppdrag?

– Vilka skillnader har du upplevt mellan grundskola och grundsärskola?