Känslan att stärka en självkänsla…

Fastnålad lapp med uppmaning om att du klarar det.

Du sjunger inte så värst bra fröken.  Hur många år var du när Jesus föddes? Du sa faktiskt att vi skulle baka kanelbullar för 16 dagar sedan, har du glömt det? Okej fröken jag ska ta på mig vantarna för du fryser om dina händer.

Att jobba med barn och deras direkta ärliga respons på ens arbete är underbart! Tänk alla tusen frågor som besvaras under en arbetsvecka och alla saker man borde kommit ihåg som de aldrig glömmer. Mina elever ger mig den bästa tillfredsställelse jag kan få i mitt jobb! Det är en stor ära för mig att få ge dem något tillbaka och det viktigaste jag kan och vill ge dem är en stor och självklar tro på sig själva och sin förmåga.

Jag vet att du kan, jag vill att du kan , jag tror på dig! Att jobba utifrån denna tes – att från hjärtat verkligen tro på en annan människas förmåga och sedan få uppleva någon som lyckas. Att få utbrista – Bra jobbat, som du har kämpat! Det är det bästa som finns!

Barn håller upp föremål och ser stolt ut.

Det är det lilla i vardagen som är så viktigt att synliggöra. Det är där vi ska vara och lyfta, peppa och berätta för hela världen att idag hände det! Idag knäcktes en läskod, idag kom skona på rätt fot, idag lät någon en kompis går före i kön fast hen helst ville stå först och idag vågade någon sätta tungspetsen på en saltgurka och upptäckte hur ljuvligt den smakade! Tänk så mycket fantastiskt som sker varje dag – det är vår uppgift att vaska fram guldkornen!

För att knyta ihop säcken i detta inlägg har jag funderat en hel del på begreppet Grit, konsten att inte ge upp. Några menar att det är ett karaktärsdrag som finns mer hos en del än hos andra. Jag vill tro att genom en stark självkänsla kan grit utvecklas hos alla – att tro på att man kan, gör att man vill kämpa vidare och vågar misslyckas på vägen för att sedan nå sina mål. Tänk att få vara en del av en annan människas grit – det är coolt!

Barn spelar bowling utomhus.Barn skriver bokstav med gatukrita på vägen.