Nystart, uppstart … rivstart. Höstterminen 2018, nu kör vi!

Hand sträcks fram och en tusensköna ligger i handen.

En uppstart och för många en nystart och för de flesta inom skolans värld också en rivstart. Första hela skolveckan nu till ända. En vecka som inneburit möten med nya klasskamrater, lite nervösa skratt, kära återseenden, känslor av förväntan, spänning och kunskapstörst. Några tar steget över tröskeln som stolta nior, samtidigt som en gäng sexåringar snubblar in i klassrummet och kan från en dag till en annan titulera sig som elever.

Rektorn håller tal, sång och musik, såpbubblor och sedan var vi igång! ”Du är så Yeah, Yeah, Wow Wow” möter jag nynnandes en elev ute på skolgården. Tycka vad man vill om Martin Svenssons låt – men av hela mitt hjärta önskar jag att denne nyblivna elev även om några år nynnar på samma melodi, utifrån refrängen, med självkänsla och en framtidstro där vi som skola fått så ett frö i varje elevs hjärta, att bära med sig på livets vägar i både sol och regn, för att sedan kunna blomma ut och bli en vacker blomma som ger glädje både för sig själv och andra!

Solen reflekteras i såpbubblor.

Vi känner oss välplanerade, bildstödet är på plats, lektionsstrukturen har aldrig varit tydligare, klassrumsplaceringen är noga uttänkt och tidsstödet räknar ner för arbetets gång. Pedagogerna känner samma förväntan som eleverna, att ha ett helt läsår framför sig av kunskapande, ljuvt sorl av lärande och glädjen över att få jobba för att bli och vara varje elevs bästa lärare!

….Sedan blir det ibland inte alltid som man tänkt sig eller planerat, vilket för det allra mesta är motiverande, stimulerande och spännande! Det krävs att vi vänder och vrider på dilemman, tänker utanför ramarna och tillsammans seglar i samma båt i både med och motvind, alla behövs.

Under läsårets gång kommer du få följa en vardag på vår grundsärskola. Ni får möta fantastiska elever och enastående kollegor och följa lektioner av olika slag, bland annat från en motiverad grupp som jobbar med utomhuspedagogik – lär mer om utomhuspedagogik på #PML18. Kort och gott – vårt dagliga arbete för högre måluppfyllelse, där varje elev ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina styrkor och förmågor och där Yeah, Yeah – Wow wow är en självklar känsla på Örtagårdsskolan.

Höstterminen 2018 – Nu kör vi!