… Så blev det sommarlov!

Fyra jordgubbstårtor.

JAA !! YES!! Ett glädjerop hörs från klassrummet där våra fantastiska nior gör sina sista minuter hos oss på Örtagårdsskolans grundsärskola. Någon jublar över lysande betyg, en annan tänker – puh, jag klarade även detta läsåret och tar en bit tårta till. Andra är redan långt borta i tankarna och har checkat ut för den här gången. Vi vuxna drar en lättnads suck och torkar en envis tår som en symbol av stolthet och lite vemodigt inser vi att nu står sommarlovet på vänt.

Röd ros på träunderlag.

Kanske minns ni den efterföljansvärda tjejen i inlägget om fritidshemmet, hon med de coolaste dansmovesen. På avslutningen inför hela skolan tog denna tjej emot ett stipendium för ”årets uppryckning”. Från att för ett år sedan inte möta någon med blicken, ilsken som ett bi, fast besluten att inte lyfta ett finger i skolarbetet. Så står hon där, rak i ryggen, stolt som en tupp, med fina betyg i handen. Hon tittar en i ögonen och tilldelar kramen som den bäst present en lärare någonsin kan få!

Den avslutande veckan har bjudit på festligheter – så mycket kärlek, känslor, mätta tårtmagar, fotbollsmatcher, galen vattenlek, avslutningsmiddag, grillkväll, avslutningsshower med dans och trummande toner. En vecka vi kommer minnas långt om länge – snacka om att sluta på topp.

Barn fyller upp vattenpistoler med vatten.

…Nu tar vi på Örtagårdsskolans grundsärskola sommarlov.Tack till alla fantastiska elever som kämpat, som visat prov på saker vi inte trott va möjliga. Tack för er direkta, filterlösa och ärliga respons som visar vägen för vidare undervisning och utveckling. Tack för alla kramar och utmaningar som ni ställer oss inför varje dag, vi vore inget utan er.

Tack kollegor – i med och motvind har vi tillsammans seglat på ett hav av både stormar, vågor och stiltje – vår fina skola. Vi har, så som eleverna ibland fått kämpa, det har vissa stunder varit motigt och tungrott. Det är då vi behövt varandra som mest. Vi löser svårigheterna till lysande idéer, vi vänder och vrider på dilemman och hittar de lösgörande ljusglimtarna, vi hjälps åt och vi har alla en tro och vilja att var och en av våra elever ska kunna göra tummen upp för att vår skola ska vara och förbli varje elevs bästa skola!

”Den blomstertid nu kommer …. ”flaggan vajar på sin stång..”… ”jag gör så att blommorna blommar” ..

Nu tar vi SOMMARLOV!