Sjung med världens kör på Malmöfestivalen!

Kör står uppställd.

På Malmöfestivalen 2014 sjunger Världens kör från Komvux Malmö Södervärn sina egna sånger som körledaren Eva Bornemark har komponerat. Då får publiken på Hedmanska gården chansen att sjunga med i sing-along!

Kör står uppställd.
Musiklärare Eva Bornemark omgiven av elever i Svenska med sång på Komvux Malmö Södervärn.

Elever som studerar SFI på Komvux Malmö Södervärn har möjligheten att träna det nya språket i Svenska med sång. Sångerna som gruppen sjunger är specialkomponerade av verksamhetens musiklärare Eva Bornemark.

– Sångerna handlar om allt mellan himmel och jord men har ofta Malmötema. Allt blir till sång i en avspänd, pedagogisk form, säger Eva som för 14 år sedan startade det hela.

Att sjunga på svenska är ett redskap och komplement till Sfi-undervisningen. Förutom att eleverna lär sig att uttala orden väl, växer känslan för svenska språket genom att sjunga.

– Under full koncentration lägger man det svenska språket till sitt hjärta via sången i strupen och uttalet i munnen. Det är en rolig och stimulerande halvtimme som deltagarna uppskattar, säger Eva.

Som bonus får många sjunga i skolans egen kör, Världens kör. Två grupper tränar var för sig och framträder oftast tillsammans. Då kan uppemot 100 personer stå på scenen!

Världens kör har genom åren framträtt i olika sammanhang, bland annat i Rådhuset på FN-dagen, i Folkets park på nationaldagen, på Europaporten och Malmöfestivalen.

Vid finalen i Eurovision Song Contest i Malmö 2013 framförde de tillsammans med Petri Sångare öppningssången ”We Write the Story” – specialskriven av Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Avicii.

Malmöfestivalen 2014 är det alltså dags för framträdande igen. Kom och sjung med på Hedmanska gården!

Text och foto: Susan Englund