Vinnare av Malmö pedagogpris 2021 i kategori grundskola: Angelica Ioseinov

Angelica Ioseinov tar emot Malmö pedagogpris.
Angelica Ioseinov tar emot Malmö pedagogpris på Munkhätteskolans gård. Foto: Anna Singhateh.

Under festliga former överraskades grundskolans vinnare Angelica Ioseinov på Munkhätteskolans gård vid lunchtid på torsdagen. Nyfikna och stolta elever, kollegor och skolledning fanns på plats för att gratta när priset delades ut av utbildningschef Fahrudin Zejnic och skolkommunalråd Sara Wettergren (L).

Pristagaren Angelica satt och rättade nationella prov och gladdes åt de goda resultat som åk 6 hade gjort, när hon lurades ut på skolgården. Många elever hade lunchrast när en stor delegation dök upp på skolgården med blommor, diplom, check, ballong och musik. Det var en rejält överraskad pristagare som kämpade med att hålla tårarna borta när motiveringen till priset lästes upp av utbildningschef Fahrudin Zejnic.

När elever  fick höra att deras lärare vunnit pris som ”Malmös bästa pedagog 2021” reagerar de med glädje och stoltheten lyste i ögonen på dem. ”Det är faktiskt sant, hon är bäst” sa en pojke till sin kompis Det tisslades om hur mycket pengar Angelica egentligen vunnit, någon trodde fem hundra och andra så mycket som femtio miljoner. Prissumman på fem tusen kronor ska Angelica använda till kompetensutveckling, och en elev tyckte hon skulle använda dem till att lära sig ännu mer om matte.

Utbildningschef Fahrudin Zejnic läser vinnarmotiveringen för Angelica Ioseinov.
Utbildningschef Fahrudin Zejnic läser vinnarmotiveringen för Angelica Ioseinov. Foto: Sara Wettergren

Glädje, tålamod, engagemang och stor passion för matematik är det som framkommer tydligast när Angelica beskrivs av kollegor och elever.  Många känner nog igen henne som Singapore-matematikens ansikte utåt i Malmö, men faktum är att Angelica är så mycket mer än så. Hon är navet i den goda stämningen bland kollegiet på Munkhätteskolan, vilket inte minst märks på den glädje alla visar över att Angelica mottager Malmö pedagogpris 2021.

– Grattis Angelica! Hur känns det att vinna Malmö pedagogpris?

– Det känns helt galet sjukt. Jag är helt chockad och så glad glad glad!

– Du står här som vinnare bland flera hundra nominerade pedagoger – vad är det som gör dig till en vinnare tror du?

– Jag hoppas jag fått det för att jag tror på utveckling och har ett stort engagemang. Vi måste få upp elevernas självkänsla och särskilt i matte. Alla kan matte och kan älska matte, det är det jag brinner för.

Priset är 5 000 kronor till kompetensutveckling – har du redan nu en tanke om vad du skulle vilja använda dem till?

– För pengarna vill jag gärna åka till Singapore och vidareutveckla mig inom matematiken. Besöka skolor och lära mig mer!

Skolkommunalråd Sara Wettergren (L), Angelica Ioseinov och utbildningschef Fahrudin Zejnic.

 

Juryns motivering:

”Genom sitt härliga, positiva sätt och enträgna arbete med att sprida sina kunskaper både till elever och kollegor, har Angelica bidragit till att många av Malmöelevers inställning till matematik blivit mycket mer positiv. Angelica har med sitt stora kunnande och sitt brinnande engagemang inom matematiken arbetat med att sprida den vetenskapligt framtagna modellen Singaporematematik, både på sin egen arbetsplats och på andra skolor.

Angelica har en särskilt god förmåga att stötta och utmana inte bara elever, utan även de pedagoger hon möter i sin roll som handledare och utbildare. Hon finner sätt att nå fram och får dessa att vilja utveckla och förbättra sig.

Utöver speciallärarrollen har Angelica fortsatt att vara undervisande lärare i flera klasser på Munkhätteskolan. Eleverna i dessa klasser har under en lång tid haft hög måluppfyllelse. Angelica bygger relationer och får eleverna att längta till lektionerna. Hon är en fantastisk inspirationskälla och en stor drivkraft och kan få den största ”matematikmotståndaren” att älska matte!”

Finalister

Totalt inkom 499 nomineringar i kategori grundskola (inkl förskoleklass, fritidshem och grundsärskola) till pedagogpriset. Både enskilda pedagoger och hela arbetslag nominerades. En urvalsgrupp har haft ett digert arbete med att läsa alla motiveringar och tagit referenser, övervägt, bedömt, diskuterat och tillslut utsett tre finalister i varje kategori. Pedagogisk inspirations styrgrupp har sedan utsett vinnarna i respektive kategori.

Övriga finalister i kategori grundskola var:

  • Arbetslag 7-9, Stenkulaskolan
  • Fllanxa Skepi och Reyhan Veysel Asanovski Höjaskolan

Så här såg det ut när Angelica Ioseinov blev rejält överraskad med priset på sin arbetsplats:

Dina cookie-inställningar hindrar dig från att se innehåll från YouTube. Du kan enkelt ändra dina inställningar för Funktionella cookies, så att du kan ta del av innehållet.

Läs mer om Angelicas arbete med Singapore-matematik här!

Läs Angelicas blogg här