Ett paket som öppnas, bakom pappret syns bildstödssymboler.

Ett paket fyllt med bildstöd

Den här veckan har vi smällt ihop ett paket med bildstöd, något som vi vet att många uppskattar och redan använder mycket inom förskola och skola. Läs om hur bildstöd kan användas för att till exempel prata stödbehov på fritids och i sexualundervisning inom anpassad gymnasieskola.

Framgångsfaktorer för bildstöd inom skolan
Skollogopeden och bloggaren Ida Rosqvist skriver om framgångsfaktorer för strukturerat och systematiskt arbete med bildstöd i skolan här. 

Prata stödbehov på fritids
Ida Rosqvist delar dessutom med sig av olika former av material i sin blogg på Pedagog Malmö, bland annat om hur vi genom bildstöd kan prata stödbehov på fritids med elever. Men det finns även fler ämnen att ta del av.

Läs om Bildstöd i sexualundervisningen
På Valdemarsros gymnasium är bildstöd en viktig del när Pelé Ahmed och eleverna som går anpassad skola pratar om sexualitet, samtycke och relationer.

Stödstrukturer med bildstöd
Ta del av Ida Rosqvist erfarenheter om stödstrukturer och några exempel på olika, vanligt förekommande stödstrukturer med bildstöd.

Ta hjälp av ”De sju frågorna” med bildstöd för ökad studiero
Slutligen tipsar vi åter igen om Ida Rosqvist material. De sju frågorna är bra att ha i åtanke när man t.ex. planerar för en aktivitet och ger instruktioner. Läs hela blogginlägget här.

Varma hälsningar!
//Redaktionen