Det magiska talet SJU – Mest besökta 2022!

En prispall med symboler från de mest lästa resurserna

Välkomna tillbaka till ett nytt år! Malmö delar börjar det nya året med att blicka tillbaka på årets sju mest besökta resurser. De rör sig över många ämnen och årskurser så har du inte besökt dem så passa på nu. Vi hoppas att de kan ge dig både inspiration och nya kreativa tankar att ta med in i 2023.

1. Etiska dilemman – övningsmaterial och exempel för elever

Mest besökt var återigen den populära resursen om etiska dilemman. Kanske inte så konstigt då det allmänmänskliga och livets alla dilemman är både spännande och intressant. Här hittar du både övningar och exempel!

2. Brain breaks i klassrummet

På andra plats hittar du nyttiga Brain breaks. Med en Brain Break ger du eleverna en mental paus oftast i kombination med en pulshöjande aktivitet. Genom rörelse ökar elevernas vakenhetsgrad, koncentration och kreativitet . 

3. Ordlista mattebegrepp – översatt till olika språk

På tredje plats finner du material med begreppsordlistor för matematik översatt till olika språk från Skolverkets hemsida.  

4. Kraft och rörelse

Fysik och arbete med kraft och rörelse har lockat många besökare under året. I den här resursen får eleverna lära sig om tyngdkraft, friktion, balans, tyngdpunkt och jämvikt.  

5. Hjärnan och lässtrategier

Att jobba med lässtrategier och läsning utifrån hjärnans principer är ständigt aktuellt och i den här resursen finns vägledning och inspiration att hitta.

6. Fysik 1. Sammanfattning och begreppsförklaring – på svenska och arabiska.

Fysiken återkommer igen på plats 6. Här i en översättning på arabiska.

7. Stödmaterial för språk – och kunskapsutvecklande arbetssätt

I det magiska talet sju hittar vi i topplistan den gedigna lärarfortbildningen i språk – och kunskapsutvecklande arbetssätt som kombinerar både teori och praktik.

Med den här omväxlande topplistan för 2022 önskar vi er Ett Gott Nytt 2023 – Nu är vi redo att anta det nya årets utmaningar! Varmt välkomna tillbaka!

Tecknade ansikten i svart cirkel.
Lena och Annika – redaktörer på ”Malmö delar”.