Solstolar och parasoller på en strand.

Tack för det här läsåret!

Nu när ett läsår är över blickar Pedagog Malmös redaktörer tillbaka och tipsar om några artiklar från hösten 2021 och våren 2022.

Vi på redaktionen, Fredrik, Mette och Lina, vill samtidigt passa på att rikta ett stort TACK till alla som så generöst delat med sig av sin kunskap och sina erfarenheter från skolan. Vårterminen var speciell i och med Pedagog Malmö live och alla de föreläsningar som spelades in till den; föreläsningar med pedagoger och skolledare som fortfarande går att ta del av här. Framöver vill vi fortsätta att utveckla vår plattform och bidra till det kollegiala lärandet på bästa sätt; genom artiklar, krönikor, poddar, filmer och föreläsningar. Vi vill redan nu flagga för att sajten kommer att fräschas upp och byggas om framöver, så håll utkik!

Om du har tips på vad vi borde ta upp på sidan, eller om du vill tycka till om Pedagog Malmö, mejla pedagogmalmo@malmo.se!

Ps. Du har väl inte missat att göra vår läsarundersökning? (Den hittar du HÄR!)

Vi vill också passa på att tipsa om några guldkorn från läsåret som gick. Trevlig sommar! ☀️

Lina

“Jag tipsar om två spännande artiklar med fokus på Rosengårdsskolan, dels om förbättrade resultat, dels hur man har hittat ’hem’ efter branden i påskas. Vill även uppmärksamma ’trivselsamtal’ och en härlig idé från Bojens förskola.”

Resultatskillnader i fokus på Rosengårdsskolan

Arbetslagets lösningsfokus räddning efter branden

Trivselsamtal mot psykisk ohälsa

Förskolan som var ute och cyklade

Mette

En av alla pedagoger som delar med sig av sitt lektionsmaterial på sajten Malmö delar är Linn Hörnfalk – intervjun med henne är en av texterna som Mette tipsar om.

Linn Hörnfalk har en plan!

Sexualitet, samtycke och relationer på schemat

Analog programmering ledde vägen

Fredrik

“Jag tipsar om några artiklar som på olika sätt berör det alltid viktiga området elevhälsa.”

Skolhunden som öppnar dörrar

Kuratorer hittar vägar till samarbete

Här vill eleverna bryta normerna på skolan